Live at Heart utvecklas för kreativa möten – samverkar med näringsliv och universitetet

live-at-heart-logga

Live at Heart kompletteras nu med en tredje del, vid sidan av musik- och filmfestivalerna. Nu öppnas en fördjupad mötesplats för entreprenörer, innovatörer, kreatörer och bransch – Live at Heart Creative.

– Live at Heart växer som mötesplats och nu vill vi sätta fokus på idéer för framtiden, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart. Med så här många kreativa och innovativa människor på plats behöver vi göra utrymme för människor att lyssna på varandra. Det kommer att skapa nya idéer, vilket kan leda till nya lösningar och företag.

Live at Hearts konferensdel har tidigare präglats av musik och film. Med en utvecklad Creative-del skapas nu en större arena för människor med olika idéer att mötas. På programmet finns bland annat Kids Hack (barn provar programmering), robotvisning med Örebro universitet, meetups med olika IT-företag och en investeringsdag där entreprenörer möter investerare.

– Satsningen på Live at Heart Creative är superkul och helt i linje med vår fortsatta satsning på att få fler kreativa startupföretag till Creative House, säger Niclas Molinder på Creative House. Vi tror också starkt på att hitta nya former för samarbeten och det känns spännande att få göra det här tillsammans med Live at Heart.

Live at Heart Creative hålls under festivaldagarna, men tjuvstartar redan måndag 28 augusti i Stockholm med ett lunchseminarium där Bijoy Goswami från Austin kommer att berätta om Bootstrapping (ett koncept för entreprenörskap och idéutveckling). Dessutom arrangeras ett After Work och en Live at Heart-kväll på STHLM Music City.

– Vi märker ett utökat intresse för Live at Heart i Stockholm, så det känns bra att vi kan ta plats där, mitt i musikbranschens framtidsverkstad, under en dag, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart.

Live at Heart Creative är ett initiativ mellan Live at heart och Creative House som samarbetar med Handelskammaren i Örebro (IT-gruppen), STHLM Music City, Creative Communities, Enfo, Knowit, SCB, Svensk Form, Sveriges arkitekter, Örebro universitet (Institutionen för naturvetenskap och teknik), Startcentrum, och Inkubera.

Live at Heart Creative är öppet för den som har ett delegatpass till festivalen och arrangeras på Creative House, Scandic Grand Hotel, STHLM Music City och Enfo.

, ,