Skaparna av Måste gitt tilldelas Filmfoten 2017

maste-gitt-film

Live at Heart offentliggör idag att utmärkelsen Filmfoten för 2017 går till Abbe Hassan, Ivica Zubac och produktionsbolaget Indian Summer för uppmärksammade och rosade filmen Måste gitt som hade premiär tidigare i år.

– Måste gitt är en film som visar en mer rättvis och levande bild av förorts-Sverige än vi brukar får se, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart. Indian Summer är ett spännande produktionsbolag som inspirerar filmbranschen i Sverige.

Motivering till priset:

I en samtid där det blivit svårare och svårare att producera film, särskilt för debutanter, har teamet bakom “Måste Gitt” lyckats med konststycket att inte bara finansiera och producera en film men även nå en publik. De har gått bortom det stereotypa och visar en uppfriskande bild av förorten, bortom social klass och nationalitet.