Fritidspedagogen Helena Löwdahl får pedagogiskt pris

helena-lowdahl

På Lärardagen för grundskolan och grundsärskolan den 16 augusti delade Örebro kommun ut Pedagogiskt pris till fritidspedagogen Helena Löwdahl på Adolfsbergsskolan.

Helena Löwdahl fick priset i kategorin grundskola/grundsärskola/fritidshem för att hon är en oerhört engagerad pedagog, med den stora pedagogiska förmågan att begripliggöra det komplexa.

– Det känns helt otroligt! Overkligt! Jag skakade och var väldigt, väldigt rörd när jag gick upp på scenen. Det kändes som: Det här händer inte! Men så var det tydligen, säger Helena Löwdahl och fortsätter.

– Jag känner stort stöd från kollegor och ledningen i det jag och mina kollegor gör. Och allra bäst med jobbet är naturligtvis att träffa barnen. Det innebär en enorm glädje. Det är ett fantastiskt år att ha dem i förskoleklassen. Att få se deras glädje, utveckling och att få krama dem, avslutar Helena Löwdahl.

Juryns motivering
”Du skapar med ditt engagemang en stolthet över skolan och en tro på den egna individens möjligheter att utvecklas. Ditt sätt att möta elever, vårdnadshavare och kollegor lägger en stabil grund av tillit och tro för lärande över alla gränser. Du får andra att vilja prata med inte bara dig utan varandra vilket är en förutsättning för kreativa samarbeten mellan arbetslag och skolformer.” Så står det bland annat i juryns motivering.

Om priset
Skickliga pedagoger spelar en avgörande roll för barns utveckling och lärande i förskolan och för hur elever lyckas i skolan. Därför delar Örebro kommun ut Pedagogiskt pris i tre kategorier, till någon eller några pedagoger som har utmärkt sig i sitt pedagogiska uppdrag och bidragit till ökad måluppfyllelse.

Priset i kategorin gymnasieskola/gymnasiesärskola delades ut på Lärardagen den 10 augusti och gick till Anna-Eva Olsson, lärare på Riksgymnasiet för döva och hörselskadade, Tullängsgymnasiet. Förskolans pris delas ut den 30 oktober.

Foto: Örebro kommun/ Linus Mattisson