Legendariska skateboardtävlingen är tillbaka – efter sju års uppehåll

skate-millencolin

Efter sju års uppehåll är Sveriges mest legendariska skateboardtävling Millencolin Open äntligen tillbaka. Mellan den 24-27 augusti tar skateboarden över Örebro, fyra dagar fyllda med tävlingar, happenings, fester och mycket mer.

Sveriges bästa åkare samlas ytterligare en gång i skateboardstaden Örebro. Efter succén med förra årets arrangemang satsar Föreningen Örebro Skateboard på att göra ett ännu bättre event. Inför årets tävling har dagarna utökats till fyra dagar. Två dagar i skateboardparken och två dagar i skateboardens ursprungliga hemmamiljö; gatan och diy-spots.

– Tävlingen har legat i träda under många år. Nu hoppas vi på invasion av både publik och åkare. Och vi har jobbat en hel del för att det ska bli så. I årets tävling vill vi knyta an och visa mer åkning på skateboardens hemmaplan, det vill säga gatan och egentillverkade spots. Därför kommer vi att även ha tävling på olika ställen runt om i Örebro och på CV Plaza , säger Daniel Nätterdal föreståndare på Föreningen Örebro Skateboard.