Beatrice Degerman på Samhall kan bli Årets städare

Nomineringen till CLEAN Bright Awards har nu avslutats och 15 finalister i fem olika kategorier har nu valts ut av en jury. Dorunner har, som tidigare meddelat, valt att sponsra priset Årets Städare för att uppmärksamma städbranschen, för att synliggöra krafterna bakom resultatet och för att lyfta fram förebilder och framtidslöften inom den samlade svenska städ och servicebranschen.

Vinnaren i varje kategori kommer att utses på mässan CLEAN & FACILITY i Jönköping den 26 september kl. 15.00 vid en prisutdelning på scenen i mässhallen.

Årets städare

Städare är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på arbetsplats och städuppdragen kan variera från dag till dag. Årets städare är flexibel, ta egna initiativ och kan snabbt lösa problem med allt från smittspridning till golvvård. Årets städare är en person som har kunskap om olika rengöringstekniker, hur man hanterar städmaskiner samt om olika material och rengöringsprodukter. Dessutom kunskap om bra arbetsteknik för att undvika belastningsskador.

De nominerade är:

Beatrice Degerman, Samhall

Motivering: Beatrice Degerman har nästan alla städutbildningar som finns. Hon behärskar alla maskiner och kan det mesta om golvvård, och hon vet hur man använder kunskaperna i praktiken. Hon har ensam sett till att Samhall i Örebro ligger i framkant vad gäller arbetsmiljöronder och kvalitet. Beatrice styr upp och hjälper till ute på objekten och utbildar samtidigt både gamla och nya medarbetare. När man tror att superlativen tagit slut måste man även förundras över hennes administrativa kunskaper.

,