Rekordmånga tävlar om SM-titeln på Segersjö – terrängritten avgörs på söndagen

segersjo-infor-2017

Den 18:e upplagan av Segersjödagarna med SM i fälttävlan är i år större än något år tidigare. Tävlingarna avgörs under kommande helg 26-27 augusti på ägorna till Segersjö herrgård i Närke. I år lockar tävlingarna rekordmånga deltagare. Totalt ett 80-tal anmälda ekipage ska göra upp om SM-titeln på den tuffa terrängbanan.Flera landslagsryttare deltar bland dem William Nilsson-Fryer och Anna Freskgård som båda är välmeriterade fälttävlansryttare.

Knappt har det svenska landslaget i fälttävlan hunnit hem från EM i Polen med ett lagbrons i bagaget så är det dags för nästa utmaning. I helgen, 26-27 augusti ,är det svenskt mästerskap i fälttävlan på Segersjö herrgård i Närke några mil öster om Örebro.

I år är intresset att delta rekordstort och för att hinna med alla starter inleds dressyrmomentet redan på fredag 25 augusti.

Precis som tidigare på Segersjö är det familjen Montgomery-Cederhielm som både är värdar och arrangörer av tävlingarna.

– Det är fantastiskt att det är så många anmälda till tävlingarna och extra roligt efter landslagets framgångar under EM, säger Ann Montgomery-Cederhielm som är tävlingsansvarig.

I år står Segersjödagarna värd för både seniorer, juniorer och young riders med internationella klasser och fyra domare ur världseliten kommer att döma under tävlingen.

Banan för terrängritten har världsrykte och de spektakulära hindren ställer stora krav på både ryttare och häst. Även i år kommer vattenhindret med båthuset att vara med. Där ska hästarna hoppa upp ur vattnet för att sedan ta sig igenom båthuset och därifrån ner i vattnet igen.

– Våra banläggare är enormt skickliga, berättar Ann. Den internationella banbyggaren Per Magnusson har tillsammans med Daniel Trygg gjort en bana som både är vacker att se på och tuff att rida. Och terrängritten är självklart höjdpunkten på helgens tävlingar som avslutas på söndag.