Här är Länsteaterns säsong – transvestiten från Porla, Tummelisa och nyskriven musikal

lansteatern-jag-ar-min-egen-fru

På torsdagen presenterade Länsteatern säsongens program. Hösten inleds med Jag är min egen fru. Det är en historia om Charlotte von Mahldorfs spännande liv, från Nazityskland via DDR och till dess att hon flyttade till Porla i Sydnärke. Föreställningen är en monolog med Anders Hambraeus.

Det blir även en nyskriven musikal för en yngre publik, Tummelisa. Musikalen är skriven av Erik Norberg och Christer Christensson. Tummelisa är berättelsen om en flicka som lär sig att säga nej och tar kontroll över sitt eget liv.

Erik Norberg har även skrivit säsongens andra musikal Bläck eller blod. Han har gjort det tillsammans med Alexander Öberg. Med 30 nyskrivna låtar tas publiken med på en resa tillbaka till Gustav III tid.

Vårens stora satsning på teatern är Imorgon är nu, en föreställning som tar publiken med på en resa genom 1900-talets Örebro. En tid med de stora folkrörelserna och stadens förändring från industristad till handelsplats, skriver teatern i pressinformationen.

Läs gärna mer här:

http://www.orebrolansteater.se/forestallningar/

foto: Länsteatern/ Stefanie Andersson