Dags för första spadtaget för vård- och omsorgsboende i Karlslund

För att möta de äldres behov och framtidens utmaningar tar Örebro kommun måndagen den 28 augusti det första spadtaget för ett nytt vård- och omsorgsboende på Gäddestavägen i Karlslund.

”Det här är en extra spännande satsning som det finns skäl att följa framöver. Vi bygger inte bara ett nytt boende för att tillgodose de platser som behövs, utan också för att möta de förändringar i samhället som påverkar hur äldreomsorgen kommer att bedrivas i framtiden. Det handlar om att kunna möta nya förväntningar från fler äldre och hur samhällets starka digitala utveckling kan bidra på ett positivt sätt. En del av verksamheten kommer att ha teckenspråksinriktning. Huset beräknas stå klart i slutet av 2018”, skriver kommunen i en information.

Det fem våningar höga huset ska inrymma 68 bostäder fördelade på åtta avdelningar, gemensamma ytor, personalutrymmen samt en gård i söderläge. Örebro kommun blir hyresgäst och förmedlar bostäderna. Huset ägs och byggs av ÖBO Omsorgsfastigheter AB och totalentreprenör är NCC. Spadtaget tas gemensamt av Per-Åke Sörman (C), ordförande i Programnämnd social välfärd, Ulf Rohlén, vd ÖBO och Peter Höög, avdelningschef NCC Building.