Nu är bygget av nytt vård- och omsorgsboende igång

vardboende-karlslund-spadtag

För att möta de äldres behov och framtidens utmaningar tog Örebro kommun, ÖBO och NCC idag gemensamt det första spadtaget för ett nytt vård- och omsorgsboende på Gäddestavägen 2 i Karlslund. Spadtaget togs av Per-Åke Sörman (C), ordförande i Programnämnd social välfärd, Ulf Rohlén, vd ÖBO och Peter Höög, avdelningschef NCC Building.

Det fem våningar höga huset inrymmer 68 bostäder fördelade på åtta avdelningar, gemensamma ytor, personalutrymmen samt en gård i söderläge. Örebro kommun blir hyresgäst och förmedlar bostäderna. Huset ägs och byggs av ÖBO Omsorgsfastigheter AB. Totalentreprenör är NCC.

-För ÖBO Omsorgsfastigheter är det här ett spännande projekt; vi har inte byggt ett omsorgsboende av den här karaktären och storleken förut. Tack vare ett nära och bra samarbete med vår beställare, Örebro Kommuns Lokalförsörjningsavdelning, så har vi lyckats att utforma ett hus som möter de behov och önskemål som finns, säger Carl-Johan Baatz, förhandlings- och uthyrningschef hos ÖBO.

Huset utformas för att möta de förändringar i samhället som påverkar äldreomsorgen i framtiden. Det handlar om att kunna möta nya förväntningar från fler äldre och hur samhällets digitala utveckling kan bidra på ett positivt sätt.

En del av verksamheten får också teckenspråksinriktning.

Huset beräknas stå klart i slutet av 2018.