Renare vatten i Örebro kan vinna nationellt pris

gotapriset-renare-vatten

Nu är de slutliga nomineringarna till GötaPriset 2017 klara. GötaPriset delas ut till bästa utvecklingsprojekt inom offentligt finansierade verksamheter. De sex projekten har slutnominerats bland 468 insända bidrag. Ett av dem är Uppströmsarbetet inom Örebro kommun. “Genom ett långsiktigt, systematiskt arbete har utsläpp av miljögifter till reningsverket minskats. Resultatet är ett mycket renare slam, mindre skadliga ämnen i vattnet och en bättre miljö för örebroarna”, står det i motiveringen.

Vinnaren av GötaPriset får motta en prischeck på 150 000 kr samt en glasskulptur av den kände glaskonstnären Kjell Engman. Prisceremonin äger rum på Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan den 14 november 2017.

Juryn består av Eva Hessman, stadsdirektör Göteborgs Stad, Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Västra Götalandsregionen, Per-Arne Andersson, direktör Sveriges Kommuner och Landsting, tillträdande vd för SIQ, Lars Bäckström, f d landshövding i Västra Götaland, och Henrik Edman, vd Kvalitetsmässan.

,