Örebro Fältrittklubb fyller 100 år – stort firande i Karlslund den 17 september

karlslund-ridklubb

En av Örebros äldsta idrottsföreningar fyller 100 år i år. Örebro fältrittklubb är landets största ridklubb och driver dessutom Örebro läns största ridskola, den i Karlslund. Klubben har omkring 1100 medlemmar och en bred och mångfacetterad verksamhet. För 100 år sedan var ridsporten ett fåtal människor förunnat. Idag är Örebro fältrittklubb en förening där alla är välkomna, skriver klubben i ett pressmeddelande.

“Få idrotter liknar ridsporten på det sättet att alla människor kan vara aktiva oavsett ålder och erfarenhet. Örebro fältrittklubb erbjuder allt från knatteridning till tävlingsverksamhet upp till nationell nivå, ridning för personer med funktionsvariationer, aktiviteter för motionsryttare både på ridskolan och med egen häst. Basen är ideell, klubben har många engagerade medlemmar och livaktiga ungdoms-, handikappssektioner och tävlingsverksamma”.

“När klubben nu går in i nästa 100-årsfas av sin historia står vi för en del utmaningar, särskilt vad gäller anläggningen i Karlslund. Ridskolans lokaler från 1982 är inte särskilt funktionella utifrån de krav som ställs på en modern ridanläggning avseende till exempel djurskydd, service och tillgänglighet. Även tävlingsverksamhetens utveckling begränsas av detta. Örebro fältrittklubb är viktig för Örebros identitet som idrottstad. Vår anläggning bidrar till liv och rörelse i Karlslundsområde och är en av kommunens största fritidsgårdar. Dagligen samlas mängder av barn och unga, fortfarande mest flickor, på ridskolan i Karlslund för att rida eller bara umgås med varandra och hästarna. Det finns forskning som pekar på att hästtjejer blir goda ledare och chefer. Det finns också gott om forskning som bevisar det våra ungdomar redan vet, nämligen att man mår bra till kropp och själ av att vara tillsammans med hästar”, skriver klubben vidare.

100-årsjubileet kommer att firas den 17 september på ridskolan i Karlslund med ett kalas där allmänheten bjuds in till öppet hus, uppvisningar och familjeaktiviteter. På själva 100-årsdagen kommer även jubileet att högtidlighållas med en bankett.