I morgon startar Walk of Hope – samlar in pengar till livsviktig forskning om barncancer

Barncancerfonden genomför under september flera aktiviteter för att samla in pengar till livsviktig forskning. Promenadloppet Walk of Hope inleder barncancermånaden och arrangeras på mer än 70 platser över hela landet.

– Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år. Idag överlever 80 procent av de barn som drabbas av cancer. Men 80 procent räcker inte. Under barncancermånaden hoppas vi att många vill engagera sig för vår sak; att bekämpa barncancer, säger Kerstin Sollerbrant, forskningschef på Barncancerfonden.

Under barncancermånaden kan människor engagera sig på flera olika sätt. Walk of Hope pågår under hela månaden, och i mer än 900 butiker runtom i landet uppmuntras kunder att ”ge 10 kronor” när de handlar, och därmed skänka pengar till barncancerforskningen. Månaden avslutas med Barncancergalan den 2 oktober. Carina Berg leder galakvällen i Kanal 5 när kampen mot barncancer sätts i fokus och svensk humor prisas. Nytt för i år är det nyinstiftade hederspriset till Gösta Ekmans minne.

,