Bjuder in till dialog för att minska oroligheterna på Mariebergs parkering

Under våren och sommaren har det under helgkvällar varit återkommande träffar med motorintresserade ungdomar i området runt Mariebergs köpcentrum vilket bland annat inneburit problem med fylleri, våldsamheter och nedskräpning. Nu bjuder Örebro kommun med flera in till en dialogträff för att hitta lösningar på problemen. Tisdagen den 5 september klockan 18 på Truckstop, Berglunda är det som gäller här

– För att komma till rätta med problemen är det viktigt att vi lyssnar in varandras tankar och förslag på hur vi kan hitta konstruktiva lösningar för alla inblandade, säger Per-Åke Sörman (C), kommunalråd och ordförande i Örebro brottsförebyggande råd, ÖreBRÅ.

– Vi bjuder in till en dialogträff dit alla som är berörda eller intresserade är välkomna, säger Patrik Wallin, brottsförebyggare i Örebro kommun.

Medverkande
Per-Åke Sörman (C), kommunalråd, ordförande i Örebro brottsförebyggande råd, ÖreBRÅ
Patrik Wallin, strategisk brottsförebyggare, Örebro kommun
Fredrik Malm, kommunpolis, Polisen i Örebro
Sofie Källgren, Marieberg Galleria
Fältgruppen, Örebro kommun