Här får elever i Örebro gratis läxhjälp i matematik

Från och med i dag kan elever i Örebro få individuell hjälp med sina mattestudier. Elever från alla skolor är välkomna, oavsett ålder, kurs eller kunskapsnivå och hjälpen är helt gratis.

Till den ideella föreningen Mattecentrums räknestugor kommer elever från både grundskolan och gymnasiet. Eleverna vill ofta satsa på ett högre betyg, få mängdträning och kunna hänga med bättre på lektionerna, eller studera i en lugn miljö där hjälpen bara är en handuppräckning bort.

Hjälpen får eleverna av volontärer som är personer som är kunniga inom matematik, såsom civilingenjörer, matematiker och naturvetare. Hjälpen blir därför både engagerad som verklighetsnära. Alla volontärer ställer upp ideellt på sin fritid.

Mattecentrums räknestugor är ett komplement till den ordinarie skolundervisningen och finns i 30 städer i Sverige. Ca 5 000 elever besöker räknestugorna varje månad.

– Förra terminen öppnade vi upp en ny räknestuga på Tegelbruket för se till så att hjälpen finns där eleverna är. I höst hoppas vi kunna hjälpa ännu flera elever att klara sina matematikstudier med bravur, säger Isabelle Almskoug, regionsansvarig för Mattecentrum öst.