Lena Rådström Baastad toppar Örebros S-lista till riksdagen

lena-baastad

På torsdagen beslutade Socialdemokraterna i Örebro kommun att nominera Lena Rådström Baastad som toppkandidat till riksdagen inför valet nästa år. Listorna för både riksdag och region fastställs när partidistriktet samlas till förtroenderåd den 26 november.

– Vi är glada och väldigt stolta över att kunna nominera vår partisekreterare Lena Rådström Baastad som Örebros toppkandidat när förtroenderådet samlas om en dryg månad. Lena är en mycket skicklig politiker som står för utveckling och förnyelse. En oerhörd tillgång i vårt fortsatta arbete med driva framgångsrik socialdemokratisk politik även efter valet 2018, säger Irén Lejegren (S), valberedningens ordförande.

Under mötet beslutades även om nomineringar till såväl riksdag som region.

– Jag är stolt över de namn som våra medlemmar tagit beslutat om. Vi föreslår en rad starka kandidater till såväl riksdag och region. Nu kavlar vi upp ärmarna, vinner valet och fortsätter att utveckla Sverige och Örebro, säger Irén Lejegren (S), valberedningens ordförande.

 

Nominerade till riksdagen:

Kvinnor

 1. Lena Rådström Baastad
 2. Eva Lena Jansson
 3. Fisun Yavas
 4. Gun Carlestam Lewin
 5. Madelene Vikström

 

Män

 1. Dennis Begic
 2. Johan Gynnhammar
 3. Yusuf Abdow
 4. Per Lilja
 5. Pell Uno LarssonNominerade till Regionen:
 6. Karin Sundin
 7. Torgny Larsson
 8. Irén Lejegren
 9. Joakim Carlsson
 10. Azra Prepic