Millencolin ut på turné – men spelar inte i Örebro

millencolin22

Efter 23 år, närmare 1 500 konserter och åtta album är skatepunkarna Millencolin från Örebro fortfarande aktuella. För åtta år sedan beslutade de att ta en paus från låtskrivandet för att driva egna projekt, men 2015 gjorde de en efterlängtad comeback med albumet ”True Brew” och fick återigen vind i seglen. Den 10 november beger de sig ut i landet på turné. Biljetter finns via LiveNation.se.

Det legendariska bandet Millencolin startade 1992 i Örebro och gav ut sitt första album ”Tiny Tunes”, senare kallat Same Old Tunes, 1994. Sedan dess har de gjort närmare 1 500 konserter och gett ut ytterligare sju album. Till följd av deras världs- och europaturnéer och musikens medverkan i allt från filmer till tv-spel hittar man Millencolin-fans i jordens alla hörn.

Bandets senaste album ”True brew” släpptes 2015 efter sju års paus uppehåll. Det märks att medlemmarna i Millencolin är precis lika tighta som när de startade för 25 år-, 8 album- och ungefär 1500 live-spelningar sedan. Bandet menar att de är formade ur respekt och förståelse för varandra tillsammans med deras passion för rockmusik.

Se Sveriges mest framgångsrika skatepunkexport här:

Turnéplan
10.11  Helsingborg, The Tivoli
17.11  Luleå, Kulturens dag
18.11  Umeå, Väven
24.11  Karlstad, Nöjesfabriken
8.12  Norrköping, Arbis
9.12  Åre, Bygget
15.12  Eskilstuna, Lokomotivet
16.12  Uppsala, Katalin