Nästa lördag är det premiär för Jag är min egen fru

lansteatern-jag-ar-min-egen-fru

Lördag 16 september 16.00 på Nya China, är det premiär för Örebro länsteaters uppsättning av ”Jag är min egen fru”. Pjäsen är en monolog, skriven av den amerikanske dramatikern Doug Wright. För regi står Örebro länsteaters konstnärlige ledare, Michael Cocke, och i rollen som Charlotte von Mahlsdorf ser vi Anders Hambraeus.

”Jag är min egen fru” är berättelsen om Charlotte von Mahlsdorfs spännande levnadsöde. Med humor, kärlek till gamla ting och en speciell blick på världen lyckades hon leva sitt liv som transperson och queerklubbägare, rakt genom två repressiva samhällssystem. Ingen som träffade henne glömde henne. Dramatikern Doug Wright har skrivit pjäsen om hennes liv.

Föreställningen är en monolog som inte liknar någon annan, en teaterfest där en skådespelare gör alla rollerna. Den tar oss med på en rolig, gripande och tankeväckande resa genom Europas 1900-tal, från Nazityskland via DDR – och till slut till Porla Brunn, strax utanför Laxå i Örebro län. Det är en berättelse med många perspektiv, men med en unik kvinna i centrum.

-“För mig är det en berättelse om en människa som trots allt vågar leva sitt liv. Och inspirerar andra till att göra detsamma. Välkommen in i Charlotte von Mahlsdorfs värld som vi byggt upp på Nya China”, säger Michael Cocke.

foto: Länsteatern/ Stefanie Andersson