Apoteket inför vaccinationstjänst – samarbete med Adxto Care

Sedan ett år tillbaka erbjuder Apoteket vaccinationer på utvalda apotek i Stockholm och Sundsvall i samarbete med vårdföretaget Adxto Care. Nu utökar Apoteket verksamheten successivt från tio apotek till 26 runt om i landet. Örebro är en av de orter som den nya tjänsten införs i. Apoteket blir därmed den kedja som erbjuder vaccinationer på flest orter i landet.

Med start i september ökar Apoteket successivt antalet orter och apotek som erbjuder vaccinationer, från dagens 10 apotek till 26 i mitten av oktober. På apoteken kan kunderna vaccinera sig mot säsongsinfluensa, bältros, TBE och få de vanligaste resevaccinerna.

– Nu blir vaccinen mer tillgängliga och vi kan erbjuda fler kunder möjligheten att skydda sig mot sjukdomar. Vi hoppas att våra drop-in mottagningar bidrar till att fler kunder som behöver vaccinera sig gör det, säger Cecilia Drott, ansvarig för Hälsotjänster på Apoteket.

För Apoteket är vaccinationstjänsterna en naturlig fortsättning på utvecklingen av hälsotjänster med målet att göra det enklare för kunderna att leva ett liv i hälsa. Att fler vaccinerar sig mot sjukdomar bidrar även till en bättre folkhälsa i Sverige.

– Det här är en efterfrågad och uppskattad tjänst hos Apoteket och det känns otroligt bra att vi kan utöka vår satsning och erbjuda vaccin i stora delar av landet, säger Eric Lundberg, marknadsdirektör, Apoteket.

,