200 000 såg OpenArt – nu ska stolarna på Järntorget lämnas tillbaks

openart-stolar-tillbaks

OpenArt 2017 är avslutad och evenemanget besöktes av minst 200 000 personer. Årets mest omdiskuterade konstverk är utan tvivel Tadashi Kawamatas konstverk ”Share chair arena” på Järntorget. Konstverket har både fått ris och ros och har inte lämnat någon oberörd och har blivit en uppskattad samlingsplats för både ung och gammal, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Nu ska stolarna lämnas tillbaks till Örebroarna. Den 2-3 oktober på Stångjärnsgatan 6 sker återlämningen.

Årets utställning har haft 200 000 aktiva besökare varav 45 155 personer provade på att vara ”regnmakare” i Miler Lagos konstverk Rainmaker som var placerat i Svartån.

I år bjöd OpenArt in till en ny utställningsarena på norrcity där besökarna kunde möta konst i en 2000 kvadratmeter stor möbelaffär som förvandlades till ett konstgalleri – ArtStation. Exempel på andra inomhusarenor med många besökare är Örebro läns museum (21 118 besökare) och Örebro konsthall (49 380 besökare).

Under sommaren har guidade turer för barn, vuxna, på teckenspråk, svenska, engelska och andra språk arrangerats. OpenART kids har haft visningar för 220 förskolor och skolklasser där drygt 4 600 elever har fått gå konstpedagogiska vandringar. 500 barn och vuxna har deltagit på ”Konstvandringar för familjer”. Utöver detta har drygt 5 000 personer guidats i samtidskonstens tecken. Många har också laddat ned och använts sig av OpenArts egen konstapp. (ca 10 000 nedladdningar)

, ,