Tullängsgymnasiet och Madelene Lagerlöf vann priser på White Guide-galan

white-guide-gala-vinnare

Tullängsgymnasiet blev Årets klimatkök och Madelene Lagerlöf vann priset som Årets Måltidschef när White Guide Junior och White Guide Senior-galan presenterade vinnarna. Galan ägde rum på Eriksbergshallen i Göteborg tisdagen den 19 september, där pris delades ut i tretton kategorier under ledning av konferencier Tina Nordström och Lisa Lemke.

Under arbetet med White Guide Junior och White Guide Senior testades drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden från Vellinge i Söder till Luleå i norr, allt för att lyfta fram de bästa offentliga måltidsupplevelser som finns i Sverige i dag.

Här är vinnarna med juryns motiveringar:

Årets Klimatkök: Tullängsgymnasiet, Örebro
”För att man medvetet, långsiktigt och seriöst satsar på hållbara måltider och aldrig, aldrig, aldrig tvekar att byta ut sämre livsmedel mot bättre i jakten på perfektion. Ni är ett föredöme!”

Årets Måltidschef: Madelene Lagerlöf, Örebro
”För att du behärskar varje aspekt av hur man bygger goda, offentliga måltider – från nöjda medarbetare till KRAV-certifieringar, via arbetsmarknadsåtgärder och måltider för döva. En bitvis problemtyngd kommun behöver en riktigt tung måltidschef, och det är du!”