Henrik och Jenny Johansson på Lannalodge får gå på kungamiddag

På fredag kväll är det dags igen för den årliga Sverigemiddagen hos kungaparet på Stockholms Slott. Då ska Sveriges landshövdingar ta med sig representanter som på något sätt symboliserar utvecklingen eller händelser i sina län. Och vilka kommer följa Örebro läns landshövding, Maria Larsson, till Kungliga Slottet på fredag? Jo, följande personer:

Jenny och Henrik Johansson, Lannalodge, Lekebergs kommun. Jenny och Henrik är entreprenörer och landsbygdsutvecklare i ett och samma par. Förutom hotell, spa och golf har de lyckats ordna och sälja byggklara tomter och skapat ett bra exempel på att landsbygden kan utvecklas.

Torbjörn Holmstedt, Lasertech AB, Karlskoga kommun. Torbjörn är en levande representant för Karlskogas stolta och imponerande tekniktradition. Han har flera framgångsrika teknikföretag bakom sig och förmodligen också framför sig. Nu är det Lasertech som började med lasersvetsning för verkstadsindustrin men nu också har 3D-printning som kan göra avancerade produktdetaljer till bland annat Volvo, SAAB och Atlas Copco.

– Jag hade ju velat ta med många, många fler från vårt härliga län, säger Maria Larsson. Men borden räcker inte till ens på Kungliga Slottet. Nu blev det tre bra representanter för länets inre styrka. Landsbygdsutveckling, entreprenörskap och Karlskogas enorma teknikkunnande som ju är en tillgång för hela Sverige.