Stefan Uhlinders och Helene Billgrens “BU höst 2017” på konsthallen – öppnar på lördag

konsthallen-bu

Lördagen den 23 september öppnar Örebro konsthall “BU höst 2017” – en utställning av konstnärerna Helene Billgren och Stefan Uhlinder. Utställningen pågår till och med söndagen den 5 november.

Om utställningen
BU höst 2017 är Stefan Uhlinders och Helene Billgrens sjunde utställning ihop. De debuterade 1985 på Galleri Rotor, Valands Konsthögskolas elevgalleri med utställningen BU. Då var det nästan enbart måleri som visades. I utställningen BU höst 2017 finns tydliga element kvar sen debuten men måleriet har fått sällskap av uttryck i andra material så som tapeter, tygtryck och diverse objekt i bl.a. bast och vax. En eller två gemensamt kreerad tapet kommer också att kunna beskådas!

Om konstnärerna
Helene Billgren är född 1952 i Norrköping. Hon studerade vid Valand Konsthögskola i Göteborg. Billgren har ställt ut på museer och gallerier runt om i Sverige och har bl.a. gjort offentlig utsmyckning på Karlstads Universitet och en ridå på Folkets Hus Hammarkullen. Hon har haft separatutställningar på Färgfabriken i Stockholm och Borås Museum.

Stefan Uhlinder är född 1953 i Stockholm. Han studerade 1982–87 vid Valands Konsthögskola i Göteborg och Hochschule der Kunste, Berlin 1986. Uhlinder gick en fortbildning vid Konstfack åren 2006–07 och 2009, i mönsterrapportering och textil samt screentryck. De senaste årens separatutställningar har ställts ut i bland annat Göteborg, Stockholm och Östersund. Representerad i Västra Götalands region Statens Konstråd och Stockholm Konst. År 2014 blev hans verk utsett till årets offentliga verk för Stockholm Konst 2014, tillsammans med konstnären Astrid Göransson.