Cyklisten Emilia Fahlin prisas som kvinnlig förebild inom idrotten

emelia-fahlin

När landshövding Sören Gunnarsson lämnade sitt ämbete i Örebro län överlämnades en penninggåva till idrottsrörelsen. Örebro läns Idrottsförbund, ÖLIF, fick landshövdingens förtroende att förfoga över fonderade medel, skänkta av offentliga institutioner, ideella organisationer, näringsliv och privatpersoner. Pengarna och utmärkelsen gick i år till cyklisten Emilia Fahlin.

 

Insamlad summa uppgick till ansenliga tvåhundratusen kronor. Dessa ska, enligt statuterna, under tio års tid fördelas till välförtjänta insatser för främjande av kvinnlig idrott. Såväl ledar-, individuella och/eller laginsatser kan premieras med 20 000 kronor. Stipendiet utdelas under tio år med början år 2010. Årets stipendiat är cyklisten Emilia Fahlin.

Motivering:

 

Emilia har aldrig hukat för motvind – vare sig det gäller sporten i sig eller tuffa ekonomiska villkor som kvinna och idrottare. 

Med en enastående målmedvetenhet har hon tagit sig till världseliten och kammat hem både SM och EM-medaljer i unga år. Trots internationella framgångar och deltagande i OS och VM har hon alltid varit sin moderklubb trogen och engagerat sig för att inspirera fler tjejer att följa i hennes spår.  Hon är därmed del av en stark kvinnlig trend inom sin sport och förtjänar att hyllas som den förebild hon är.

,