Gunhild Stordalen kommer till Food Tech – årligt evenemang om mat och teknik

gunhild-stordalen

I mars nästa år kommer för första gången Food Tech2018 arrangeras i Örebro med planen att göra det till ett årligen återkommande event. Bakom arrangemanget står Alfred Nobel Science Park och Di Digital.

Food Tech handlar om hur teknik och mat i förening ska bidra till ett mer hållbart samhälle. Det kan handla om appar för att minska matsvinn, likväl som klimatsmarta proteiner, robotik inom jordbruket, innovativa förpackningslösningar, 3 D printing med mera. Det är brett, brokigt och den stora, nya framtidsbranschen.

Di digital driver i dag ett mycket lyckat startup tour-koncept (att hitta framgångssagor som sätter Sverige på den digitala världskartan) i fem städer för att finna nästa stora techsuccé.

-Vi ser stora möjligheter att skapa ett minst lika innovativt event kring Food Tech som vi har på startup tour, säger Thomas Danielsson, projektchef Di Live.

Dagen kommer att innehålla Gunhild Stordalen (på bilden tillsammans med sin man Petter), föredrag, paneldiskussion och Food Tech Court, där framtidens mat serveras. Dessutom kommer sju företag att få pitcha och bli bedömda att en tuff och kunnig jury. Tanken är att hitta vårt nya Spotify, fast inom Food Tech, bland de tävlande företagen. Så det finns möjligheter att ta del av framtiden redan nu.

-Food Tech är en otroligt spännande och bred sektor. Att få den här unika möjligheten vara arrangörer för ett nytt område med enormt stor potential är en fantastisk utmaning, berättar Annika Grälls, projektledare mat och måltid, Alfred Nobel Science Park.

foto: Nordic Chioce Hotel

,