Moderaterna om budgeten: “Inte lyckats bryta den skenande kostnadsutvecklingen”

“De har ännu inte lyckats bryta den skenande kostnadsutvecklingen i kommunen. Jag blir mer och mer orolig för hur de ska finansiera välfärden om ett par år”, säger Anders Åhrlin (M), oppositionsråd och gruppledare för Moderaterna i Örebro kommun.

– Det bekymrar mig även att arbetslösheten bland dem som står längst från arbetsmarknaden fortsätter att vara så hög. Även här har Socialdemokraterna misslyckats.

– Än så länge har de styrande partierna inte presenterat några ekonomiska ramar för programområdena. Det är omöjligt för mig att syna deras budget utan ordentliga siffror, påpekar Anders Åhrlin (M). Jag tycker att det är anmärkningsvärt att de presenterar en budget som inte är färdig. Moderaterna kommer att inom några veckor presentera en egen budget för Örebro kommun.