Snart säsongspremiär för Klubb Mono – nytt i höst: artister spelar sina favoritskivor

Liveklubben Mono på Örebro Konserthus får till säsongspremiären besök av både Vasas flora och fauna och Avantgardet, som de senaste åren släppt flera hyllade album och turnerat flitigt runt om i landet. En nyhet för hösten är att klubben nu även kommer att bjuda in olika artister som kommer att spela sina favoritskivor under kvällarna. Först ut är Theodor Jensen från Broder Daniel.
– Att vi får se två av Sveriges mest spännande och hyllade indieband på scen samma kväll är lite av en dröm som går i uppfyllelse för oss, berättar Niclas Jonsson, en av Klubb Monos grundare. Sen är det naturligtvis extra kul att Theodor Jensen kommer och spelar skivor. Det blir en riktig indiehelkväll, lite av en festival i miniformat skulle man kunna säga.

Klubb Mono har hyllats för att den stora satsningen på känslan i lokalen, med allt ifrån ljusslingor, vinylskivor och klassiska liveposters till specialmenyer med indie-tema.

– Det här är något som vi tidigt bestämde oss för, säger Mikael Lehikoinen, även han en av klubbens grundare. Vi vill att Klubb Mono ska vara något mer än en vanlig konsertupplevelse. Det ska vara ett ställe man kan hänga på och umgås. Man kan bläddra bland vinylerna, spela pingis eller bara njuta av stämningen och kanske spontandansa under discokulan.

Klubben kommer att fortsätta samarbetet med olika lokala konstnärer från konstnärskollektivet Konstbunkern. Under säsongspremiären är det Lisa Brunnegård som tar över klubbens väggar.

– Konstverken som Lisa Brunnegård ställer ut är tredimensionella verk av växtfärgade textilier och papper, berättar Niclas Jonsson. Det känns otroligt häftigt att kunna blanda spännande ny konst med nyskapande indiemusik på det här sättet.

Det är Örebro konserthus som står bakom satsningen som möjliggör att den här typen av artister får en livescen i Örebro.

– Klubb Mono är helt i linje med uppdraget för verksamheten. Det känns otroligt kul att ha möjlighet att göra en sådan här satsning berättar Daniom Michael, produktionschef på Örebro konserthus.

Säsongspremiären med banden Vasas flora och fauna och Avantgardet äger rum 7 oktober på Örebro konserthus.