Utomhusutställning i Wadköping – Elisabeth Ohlson Wallin har fotograferat “Wadköpingsfolk då och nu”

wadkoping-utstallning-da-och-nu

På söndag är det invigningen av utomhusutställningen “Wadköpingsfolk – då och nu”. Här berättas historien om de som levde i byggnaderna i Wadköping förr och även de som finns och verkar här idag. Både då- och nutidens personer har tolkats genom nytagna bilder av fotograf Elisabeth Ohlson Wallin. Skyltarna finns utomhus i Wadköping på alla gårdar och gränder och är i naturlig storlek.

“Genom utställningen får besökaren lära känna några av människorna som levde i Wadköpings byggnader förr och de som finns och verkar här idag. Utställningen består av dubbelsidiga skyltar där den ena sidan porträtterar personer som funnits i byggnaderna innan de flyttades till Wadköping. Den andra sidan presenterar vilka som är verksamma i byggnaderna idag. Personerna är porträtterade av fotografen Elisabeth Ohlson Wallin och modellerna är örebroare, inte professionella modeller”, skriver kommunen i en information.

foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Program torget i Wadköping klockan 13.00:

  • Helene Lis, förvaltningschef Kultur– och fritidsförvaltningen, hälsar välkommen.
  • Jonas Håård, ordförande Fritidsnämnden, inviger utställningen.
  • Varietéföreställning av Varieté Vagant.
  • Rundvandring i Wadköping.
,