Sju koreografer tävlar om plats i riksfinal

På söndag den 1 oktober tävlar sju unga koreografer från Örebro, Degerfors och Finnerödja om att få representera länet i riksfinalen Skapa dans i Stockholm. Koreografitävlingen riktar sig till unga mellan 15-21 år. Det är fjärde gången som Örebro län deltar i den nationella tävlingen Skapa dans.

– Tävlingen vill uppmuntra ungdomar till eget skapande i dans, säger Mia Eklund, utvecklingsledare dans vid Dans i Örebro län, Region Örebro län. I tävlingen handlar det mycket om visa på kreativitet, kunnande och kompetens för de här ungdomarna som sysslar med dans i olika stilar och på olika nivåer i länet.

Sju bidrag tävlar i tävlingen. I dansjuryn sitter Kazue Ikeda, koreograf från Lindesberg, Emelie Wahlman dansare/koreograf, yrkesverksam i Stockholm och Johanna Ström dansutvecklare vid Region Örebro län. Även publiken har chans att rösta fram sin favoritkoreografi. Vinnaren kommer sedan att representera länet på riksfinalen i Hallunda, Stockholm den 4 november.

Tid: söndagen den 1 oktober, klockan 17.00
Plats: Nya teatern, Storgatan 21, Örebro
Arrangör: Dans i Örebro län/Region Örebro.