Start på söndag för nya pendlarkortet – 300 000 fler resor med SJs tåg i Mälardalen

tag-sj-stefan-nilsson

På söndag den 1 oktober lanseras det nya månadskortet Movingo för resor i Mälardalen. Förutom att gälla på SJs Regionaltåg ingår också lokaltrafiken på orterna där resan startar och slutar.

Movingo gäller på följande regionala avgångar, tur och retur:

  • Stockholm – Uppsala
  • Stockholm – Västerås – Örebro
  • Stockholm – Eskilstuna – Örebro
  • Linköping – Eskilstuna – Västerås – Sala
  • Stockholm – Katrineholm – Hallsberg
  • Stockholm – Nyköping – Norrköping

På de flesta avgångar där Movingo gäller kommer SJ att sluta sälja egna månadskort i 2 klass.

– Det nya månadskortet där lokaltrafiken alltid ingår är väldigt smidigt för resenärerna, till ett pris som för de allra flesta blir betydligt lägre jämfört med olika månadskort för tåg och buss. Vi på SJ är också nöjda med att kunna ge resenärerna SJ Prio-poäng vid köp av Movingo, säger Jan Kyrk, Affärschef för SJs trafik i Mälardalen.

Under de senaste 20 åren har resandet med SJs tåg i Mälardalen ökat från knappt tio miljoner resor per år till 16 miljoner (1997-2016). Under första halvåret i år gjordes mer än 300 000 fler resor med SJs tåg i Mälardalen jämfört med samma period förra året.

– Med Movingo vill vi göra det enklare att resa hela vägen från hemmet till jobbet eller skolan. Genom att lokaltrafiken ingår i månadskorten, räknar vi med att det totala resandet ska öka ytterligare de kommande åren, fortsätter Jan Kyrk.

Att restiden kan användas effektivt under en tågresa upptäcks av allt fler som reser till och från arbete eller studier. Även de som reser i arbetet har självfallet stor nytta av att kunna använda restiden, vilket märks genom att tjänsteresor med tåg ökar. SJ ser en trend att det inte alltid är det geografiska avståndet som har störst betydelse, utan den faktiska restiden och vad man kan göra under resan.

Som ett resultat av den ökande efterfrågan har SJ stadigt ökat trafiken i Mälardalen de senaste åren. I den nya tidtabellen som börjar gälla 10 december finns ytterligare ökningar, främst på linjerna Stockholm-Västerås-Örebro och Stockholm-Uppsala.

– Vi satsar på trafiken i Mälardalen. Samarbetet inom Movingo ger oss en plattform för att fortsätta erbjuda effektiva tågresor, där tiden kan användas till arbete, studier, nöje eller avkoppling, säger Jan Kyrk, Affärschef för SJs trafik i Mälardalen

Movingo säljs på sj.se, i SJs mobilapp och i SJs biljettautomater.

foto: SJ/ Stefan Nilsson

,