Linus Mattisson kan bli årets kommunikatör – “stort genomslag med sin digitala kommunikation”

linus-mattisson2

Den 11 oktober utses vinnaren av Megafonen 2017 på mässan Publikom. Priset är instiftat av Offentliga Affärer och kommer att tilldelas den kommunikatör som för en offentlig organisation särskilt bidragit till goda resultat kring verksamhetens kommunikationsuppdrag. Nu har juryn valt ut vilka sex som blivit nominerade av alla förslag som kommit in. En av dem är Linus Mattisson, kommunikatör på Örebro kommun. Vinnaren som blir ”Årets kommunikatör” och erhåller priset Megafonen kommer att presenteras under banketten den 11 oktober.

Linus Mattisson, Kommunikatör, Örebro kommun:

Vad har Justin Bieber, Kim Kardashian och Örebro kommun gemensamt? Jo, de har alla toppat MTV:s nyhetsflöde på Facebook. Med berättelsen och smartphonen i fokus har Linus Mattisson med små medel skapat stort genomslag med sin digitala kommunikation för Örebro kommun. Han ligger bakom ett av Sveriges mest virala FB-inlägg 2017 (1,2 miljoner visningar), med Instagramkontot Tillbakablick Örebro har han använt arkivbilder från Örebros stadsarkiv och växlat mellan hur det ser ut idag. Den yngre generationen nås också via Snapchat genom att snappa enkla mellanmålsrecept. Han lyckas med att få ut ett budskap som folk kan ta till sig trots en bild av att en kommun kan vara stel och grå.

,