OKQ8 och E.ON planerar för laddstolpar i Örebro – “1 500 kilometer lång grön korridor”

laddstolpe-okq8-eon

I mars skrev OKQ8 Scandinavia och E.ON ett avtal för att öka antalet snabbladdare på företagets svenska och danska stationer och nu ska utrullningen ske i båda länderna. Avtalet bidrar ytterligare till den 1 500 kilometer långa gröna korridor som ingår i EU-projektet GREAT och binder samman Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Hamburg.

– Vi är mycket stolta över att vi snabbt har utökat erbjudandet och servicenivån för alla elbilsägare. Vi kan därmed möjliggöra utbyggnaden och utvecklingen av infrastrukturen för elbilar på såväl våra svenska som danska stationer, säger Erik Stenströmer Moglia, Category Manager Fuels, OKQ8 Scandinavia.

Etableringen knyter ihop storstadsregionerna och ger möjlighet att färdas mellan dem utan att behöva oroa sig om att elen i bilen ska ta slut. Snabbladdarna, med effekter på upp till 50k, gör det möjligt att ladda de flesta batterier på 20-30 minuter vilket gör långresor i elbil till en realitet. OKQ8 Scandinavia har nu 10 stycken nya snabbladdare på plats enligt avtalet och flera är planerade i närtid.

På följande platser finns laddarna som nu drivs i E.ONs regi; Kållered, Värnamo, Nykvarn, Halmstad, Skånes Fagerhult, Varberg Tvååker, Norrköping (Klinga), Bäckebol, Borås och Arboga. Utöver dessa platser finns också OKQ8 Scandinavias egna snabbladdare som E.ON ska ta över driften av, dessa är placerade i Sillekrog, Sollentuna, Danderyd, Landvetter, Glumslöv, Malmö (Lockarp) och Trelleborg.

Planerade etableringar inom kort är Grums, Örebro, Sillekrog (södergående), Hallandsåsen samt Årjäng.

– Vi är positiva till vårt samarbete med OKQ8 inom såväl laddning av elfordon som förnybar biogas. Det starkaste verktyget som finns i att skynda på omställningen till förnybara drivmedel är partnerskap; det är då genomslagskraften blir bäst, säger Mattias Vendel, Programme Manager inom eMobility, E.ON Sverige.

,