ÖSK Ungdom nominerade till Svenska Barnidrottspriset 2018

osk-quattro

Örebro SK Ungdom är en av de nominerade till utmärkelsen Svenska Barnidrottspriset. I motiveringen står det bland annat: “För att på senaste året gjort en fantastisk utvecklingsresa för att i ännu högra grad uppfylla det som sedan starten 1988 varit föreningens motto ”ungdomarna i centrum genom god idrottsutbildning , personlig utveckling och meningsfylld fritid”.

Under 2017 har Örebro SK Ungdom gjort en stor satsning på ungdomsfotbollen genom att upphöra med uttagningar till u-lag inom föreningen. Istället ska varje spelare mötas individuellt med lösningar och utmaningar så varje barn kan nå så långt som de önskar i sitt idrottande och utvecklas till sin fulla potential. I samband med detta lanserade föreningen också sina nya utbildningsstegar. Alla barn och ungdomar ska under sin tid i föreningen, 7-19 år, utbildas inom områdena: laget, spelet, klubben, attityden, kosten och mentaliteten.
Samtidigt infördes också en ny ledarroll – lagbyggare. Lagbyggarna är en viktig del av ledarstaben och ansvarar för att ibland ersätta idrottsspecifik träning med aktiviteter för att stärka lagsammanhållningen och sätta fokus på gruppdynamikfrågor i lagen.
Föreningen har under 2017 också dragit fördel av att den har fyra idrotter: bandy, handboll, innebandy och fotboll. Man har för att uppmuntra fleridrottande dragit igång lagformen Quattro där barn och ungdomar utövar alla fyra idrotterna. På vintern spelar de innebandy och bandy och på sommaren fotboll och handboll. En tjejgrupp har kommit igång.
Örebro SK Ungdom är med sina nästan 2 000 medlemmar en av landets största barn- och ungdomsidrottsföreningar.

Svenska Barnidrottspriset delas 2018 för sjätte gången. Priset instiftades 2013 av Nätverkt Svensk Barnidrott. Juryn består av Anna Haag , Björn Ferry och Emil Jönsson.
Syftet med priset är att uppmuntra barnidrott med ett tydligt barnperspektiv och ska ges till den eller dem som på ett inspirerande sätt stått upp för barns rättigheter i idrotten eller i konkret handling bedrivit idrottsverksamhet som kan inspirera andra.

Läs mer om priset här:

http://barnidrottspriset.com/