I´m Kingfisher återvänder till Örebro – spelar på Klubb Bubbla

kingfisher

Efter fjolårets spelning på Live at Heart återkommer indie/folk-artisten I’m Kingfisher (Thomas Jonsson) till Örebro. Denna gång till estradpoesiklubben Klubb Bubbla på Nya China, samma kväll framträder även bland andra årets regerande SM-mästare i poetry slam Frej Haar, och 2009 års dito Thom Kiraly.

Thomas befinner sig i gränslandet mellan det traditionella och det experimentella, och förbereder just nu sitt kommande sjätte soloalbum Transit. Sedan starten har det blivit nära 600 spelningar i 20 länder; från SXSW i Austin och Paradiso i Amsterdam till Münchens Filmfestival, Malmöfestivalen och Melodica Reykjavík. Och kanske är det just på scenen som Thomas musik kommer fram som intensivast, med en drömsk röst och ett uppmärksammat gitarrspel till stor del baserad på slag och bändningar.

foto: Emma Månsson