Lustans Lakejer till Frimis – spelar hela ”En plats i solen”

lustans-en-plats-i-solen

Lustans Lakejer gav hösten 1982 ut sitt tredje album ”En plats i solen” vilket innebar bandets definitiva genombrott. I oktober ger sig Lustans ut på en konsertturné där de kommer att framföra hela plattan samt övriga klassiker för att fira utgivningens 35-årsjubileum. Den 17 november spelar de på Frimis Salonger.

“Vi kan stolt meddela att skivans producent Richard Barbieri från den banbrytande gruppen Japan kommer att medverka på synthesizers. Missa inte chansen att höra hits som ”En främlings ögon” och ”Läppar tiger, ögon talar”, albumklassiker som ”En kyss för varje tår” och ”Drömmar dör först” samt låtar som aldrig tidigare spelats live, till exempel ”Något måste brista” och ”Räddaren i nöden”, skriver bandet.

Lustans Lakejer 2017 består av: Johan Kinde: sång, Christer Hellman: trummor, Richard Barbieri: synthesizers, Tom Wolgers: klaviatur samt Anders Ericson på gitarr.

De kompletteras av Julian Brandt på bas, Fredrik Hermansson på klaviatur samt Lisen Rylander Löve på saxofon.

Lustans Lakejer har gett ut sju album. Det senaste, ”Elixir”, kom 2011. Johan Kinde har gjort tre soloskivor och gav så sent som förra året ut albumet ”Ett halvt sekel av sex ”.