Extraföreställning av David Batras Elefanten i rummet

david-batra

I fredags hade David Batra premiär för “Elefanten i rummet – han som är gift med henne”. Hans standup-föreställning om livet som make till en partiledare fick ett varmt mottagande i media. 4 av 5 i betyg av både Aftonbladet och Expressen och Svenska Dagbladet skrev att det är en “intelligent och väldigt rolig show”. Den senaste tiden har den nästan helt utsålda Sverigeturnén utökats med en föreställning i Ericsson Globe samt elva extraföreställningar i bland annat Örebro den 9 februari på konserthuset.

Det är sex år sedan David Batra gjorde en soloshow senast, men nu är han tillbaka – och det med besked. Hans nya föreställning, “Elefanten i rummet – han som är gift med henne”, hade premiär i fredags på ett utsålt  Rival i Stockholm.

Idén till föreställningen fick David Batra under den politiska turbulensen hösten 2014. Han testade att skämta om “elefanten i rummet” under en standup på Lunds stadsteater. Publiken uppskattade att höra hur det var att vara “han som är gift med henne” och sedan dess har föreställningen växt från idé till David Batras
mest personliga föreställning.