Run of Hope: Springer på lördag för att samla in pengar till Barncancerfonden

run-of-hope-logga
På lördag den 7 oktober arrangeras Barncancerfondens löparevent Run of Hope. Löpare över hela landet, inklusive Örebro, kan välja mellan hela 214 olika lopp. Startavgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska kunna överleva cancer.

Run of Hope är ett löparevent för alla som vill bidra i kampen mot barncancer och samtidigt genomföra en hälsosam aktivitet tillsammans med nära och kära. Fjolårets premiärupplaga samlade in 1,1 miljoner kronor till Barncancerfonden. I år har målsättningen varit att samla in 1,5 miljoner kronor och att minst 150 lopp genomförs runt om i landet.

Med tre dagar kvar finns hela 214 olika lopp registrerade, och Barncancerfonden räknar med minst 12 000 deltagare på plats vid startlinjerna på lördag.

– Det är fantastiskt att så många vill engagera sig i kampen mot barncancer genom att springa med oss på lördag. Loppet är på 5 kilometer, så det passar både vana snabblöpare och den som hellre vill småjogga igenom, säger Jonas Karlsson, projektledare på Barncancerfonden.

Pengarna som samlas in i samband med Run of Hope går till forskningen om barncancer och till att stötta drabbade familjer. Huvudsponsorn för Run of Hope, Vitamin Well, matchar deltagarnas anmälningsavgifter för de 2000 första anmälningarna.

– Vi är glada över att få samarbeta med Barncancerfonden för andra året i rad och har höga förväntningar inför årets Run of Hope. Barn och unga ligger oss varmt om hjärtat och vi vill ta vårt ansvar som företag. Det känns både naturligt och viktigt för oss att fortsätta stötta Barncancerfonden och vi är stolta över att vara med och göra avtryck i kampen mot barncancer säger Mariette Wolfers, Marknad Sverige, Vitamin Well.

Här är alla loppen i Run of Hope:

https://www.barncancerfonden.se/event/run-of-hope/delta-i-run-of-hope/

,