Pjäs om flickan som lärde sig säga nej – snart premiär för Länsteaterns Tummelisa

tummelisa

Fredag 20 oktober 12.00 är det premiär för Örebro länsteaters nyskrivna musikal, Tummelisa – en familjeföreställning som bygger på H.C. Andersens saga med samma titel. Det här är berättelsen om flickan som lär sig att säga nej och ta makten över sitt eget liv.

Tummelisa är en generös musikal i stort format, med åtta skådespelare och fem musiker, som spelas som familjeföreställning för alla från 7 år. Föreställningen ges även som skolföreställning för mellanstadiet. Det här är första gången på tio år som länsteatern sätter upp en musikal som familjeföreställning, och den unga publiken flyttar in i Örebro länsteaters största salong.

Librettot är skrivet av Erik Norberg som bland annat är aktuell med kommande Bläck eller blod. Regissör är Isabelle Moreau som bland annat regisserat Så går en dagFlyktbilen och Pojke med resväska. För komposition står Christer Christersson som både medverkat i och komponerat musik till flera omtyckta föreställningar hos Örebro länsteater.

foto: Stefanie Andersson