Jättekör sjunger tillsammans med Boris René – i samband med Spökstaden

boris2

För andra året arrangeras Spökstaden i Örebro med en lång rad olika evenemang under höstlovet, vecka 44. Allt från läskiga zombier till betydligt ljusare inslag som körkonserten Stad i ljus vid slottet. 500 körsångare tillsammans med gästartisten Boris René.

En av tankarna med Spökstaden är att röra sig från det mörka, spektakulära och otäcka under första helgen, till det mer finstämda när Allhelgonahelgen närmar sig. Ett av de senare inslagen är körkonserten Stad i ljus som arrangeras utomhus på Örebro slotts yttre borggård. Här sjunger 500 körsångare om ljus och hopp tillsammans med gästartisten Boris René. Örebro Stadsmission kommer att vara på plats för att sälja ljusstavar där överskottet går direkt till deras verksamhet.

De medverkande körerna är Sjung med Spångberg-kören under ledning av Anki och Magnus Spångberg, Vox Nikolia under ledning av Marie Spångberg, Corona under ledning av Katarina Högberg Jansson och en barnkör med över 80 barn från Vivalla under ledning av Karolina Cederqvist.

Konserten arrangeras av Örebrokompaniet tillsammans med Svenska kyrkan, Spångberg Musik och Bilda. Konserten arrangeras fredag den 3 november kl. 17.30 och är gratis för alla besökare.

Arkivbild

,