SJ ökar antalet avgångar på sträckan Örebro-Stockholm

tag-sj-stefan-nilsson

SJ utökar antalet tågavgångar på sträckan Örebro-Västerås-Stockholm nästa år.
– Fler reser med våra tåg, alla dagar i veckan. Då behövs fler avgångar, inte minst på helgerna. Det är bakgrunden till att vi nu inför 37 nya avgångar per vecka på sträckan Västerås-Stockholm, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Resenärerna på sträckan Västerås-Stockholm får en tidig julklapp i år. Den 10 december utökar SJ antalet avgångar på sträckan Västerås-Stockholm från 52 till 56 på vardagar. På lördagar ökar SJ avgångarna från 31 till 36 och på söndagar från 20 till 31.

– Tågresandet ökar i hela landet och sträckan Stockholm-Västerås-Örebro är inget undantag. För att möta den utvecklingen kör vi nu i princip så mycket Mälarbanan tål under rusningstid, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Utökningen innebär att det blir halvtimmestrafik vardagsmorgnar och vardagseftermiddagar på delsträckan Västerås – Stockholm. På delsträckan Örebro-Stockholm blir det 38 tåg, vilket innebär avgångar varje timme.

Flera tåg fortsätter från Örebro mot Hallsberg och varannan timme till och från Göteborg, vilket skapar fina förbindelser med västra Sverige. Regionaltågslinjen Stockholm – Västerås – Örebro – Göteborg är den linje där flest reser i hela SJs system. Av alla stationer SJ trafikerar är Västerås den fjärde största och Örebro den sjätte största när det gäller antalet resenärer.

– På sikt behöver vi fler tåg till trafiken på Mälarbanan. När vi nu köper ett 30-tal nya snabbtåg frigör det andra tåg för den regionala trafiken. Det tillsammans med utökad spårkapacitet gör att vi inom ett antal år kan skapa ännu tätare avgångar, säger Jan Kyrk.

foto: SJ/ Stefan Nilsson

,