85 procent av plastflaskorna från Orkla pantas

pant-orkla

85 procent av dryckesflaskor från Orkla Foods Sveriges två varumärken BOB och FunLight pantas. Svenskarna har tagit för vana att panta dryckesflaskor i plast och bidrar därmed till minskad plastproduktion.

Våren 2016 införde Orkla Foods Sveriges pant på alla dryckesflaskor i plast från varumärkena BOB och FunLight. Sedan dess har svenska folket enkelt kunnat panta flaskorna i Returpacks retursystem. Den senaste statistiken* från Returpack visar att 85 procent av dryckesflaskorna pantas.

– Det är fantastiskt roligt att se det kontinuerligt ökande intresset att panta dryckesflaskor. När dryckesflaskorna pantas dubblar vi andelen flaskor in i det cirkulära flödet och färre flaskor av ny plast produceras. Dessutom minskas risken att flaskor hamnar som skräp på land eller i hav, säger Agneta Påander, CSR-direktör på Orkla Foods Sverige.

När drycker fyllts på plastflaskorna transporteras de till butik, vidare till konsumenterna och efter konsumtion pantas de i Returpacks pantstationer. Flaskorna samlas in, tvättas och mals till plastbitar som sedan blir till nya flaskor. Både dryckesflaskor från BOB och FunLight innehåller återvunnen plast.

,