Linus Mattisson vann Årets kommunikatör – “kul och hedrande att vinna det här priset”

linus-mattisson2

Linus Mattisson på Örebro kommun har utsetts till Årets kommunikatör inom offentlig sektor. Han mottog priset på mässan Publikom på onsdagskvällen. Priset är instiftat av Offentliga Affärer och tilldelas den kommunikatör som “för en offentlig organisation särskilt bidragit till goda resultat kring verksamhetens kommunikationsuppdrag”.

– Det känns fantastiskt kul och hedrande att vinna det här priset! Det blir ett kvitto på våra framgångar i sociala medier de senaste åren. Har känt ett hundraprocentigt förtroende från min arbetsgivare Örebro kommun sen dag ett. De har trott på mina idéer på hur man kan utveckla och vässa den digitala kommunikationen på olika sätt, säger Linus.

Vinnarmotiveringen: “Med berättelsen och smartphonen i fokus har Linus Mattisson med små medel skapat stort genomslag med sin digitala kommunikation för Örebro kommun. Han ligger bland annat bakom ett av Sveriges mest virala FB-inlägg 2017 och med Instagramkontot Tillbakablick Örebro har han använt arkivbilder från Örebros stadsarkiv och växlat mellan hur det ser ut idag”.

Så här löd motiveringen när han nominerades till utmärkelsen:

Linus Mattisson, Kommunikatör, Örebro kommun:

Vad har Justin Bieber, Kim Kardashian och Örebro kommun gemensamt? Jo, de har alla toppat MTV:s nyhetsflöde på Facebook. Med berättelsen och smartphonen i fokus har Linus Mattisson med små medel skapat stort genomslag med sin digitala kommunikation för Örebro kommun. Han ligger bakom ett av Sveriges mest virala FB-inlägg 2017 (1,2 miljoner visningar), med Instagramkontot Tillbakablick Örebro har han använt arkivbilder från Örebros stadsarkiv och växlat mellan hur det ser ut idag. Den yngre generationen nås också via Snapchat genom att snappa enkla mellanmålsrecept. Han lyckas med att få ut ett budskap som folk kan ta till sig trots en bild av att en kommun kan vara stel och grå.

,