Öbo rekryterar och integrerar i städteamet – “den perfekta kombinationen av affärsnytta och samhällsnytta”

obo-studenthus-tybblegatan

Fem personer med bakgrund i andra länder än Sverige börjar idag en elva månaders anställning hos Örebrobostäder AB. “Vanligtvis är goda språkkunskaper ett krav vid rekrytering. Här har vi vänt på perspektivet och sagt att det är helt ok om man ännu inte pratar så bra svenska. Vi har hittat alternativa sätt att förmedla kunskapen på via metodbeskrivningar i form av bilder och handledaren är själv tvåspråkig. Utvecklingen av svenska språket kommer komma av bara farten när medarbetarna i teamet är ute och jobbar i ÖBOs olika fastighetsskötargrupper”, skriver bolaget i en information.

Lokalvårdsteamet ska täcka upp när andra fastighetsskötare är sjuka för att säkerställa att våra hyresgäster alltid har välstädade trapphus.

-Det är bra för våra kunder och bra för samhället! Ett bra exempel på hur vi alltid försöker hitta den perfekta kombinationen av affärsnytta och samhällsnytta, säger Asim Krak, gruppchef ÖBO Fastighetsservice

Innan anställningen började har personerna i teamet fått en månads språkutbildning av Eductus med fokus på just yrkessvenska inom lokalvård. Efter elva månaders anställning har personerna blivit väl rustade inom lokalvårdsområdet och förhoppningsvis utvecklats så bra i sin svenska att de har goda chanser att gå vidare till andra anställningar.

Lokalvårdsteamet är ett samarbete mellan ÖBO och Arbetsförmedlingen.

,