Örebrokompaniet bjöd in Youtubers för att marknadsföra Spökstaden

spokstaden-ny-2017

Örebrokompaniet har nyligen bjudit in flera kända, svenska Youtubers till Örebro. Syftet med inbjudan är att de ska göra reklam för evenemanget Spökstaden. Detta sker då via deras Youtube-kanaler. Youtuberna har bjudits på resa, hotell, middag och upplevelser på slottet. Det är bland annat SJ, en hotellkedja och restauranger som står för kostnaderna, förklarar Camilla Törnquist på Örebrokompaniet.

Örebrokompaniet säger att de inte har betalt ut någon ersättning till de tio Youtubers som besökte staden förra veckan.

Målgruppen som de försöker nå genom användningen av Youtubers är tonåringar och yngre. Ofta är det barnen som styr var familjen ska resa och vilka evenemang de vill besöka.

– Konceptet Spökstaden som ska marknadsföra Örebros utbud under höstlovet går 2017 in på sitt andra år. Spökstaden är ett modigt och kreativt sätt att paketera och produktutveckla vår stad.  Tillsammans med en rad olika aktörer jobbar vi för att Spökstaden ska bli en av Sveriges coolaste och läskigaste höstlovsaktiviteter. Förra året var Zombieloppet Run for your  lives en av de större aktiviteterna som lockade folk från hela Sverige. Loppet satsar ännu större i år och vi ser ett ökande intresse för alla aktiviteter under veckan. Drygt en månad innan evenemanget startar så vi har fått utöka med fler vandringar, berättar Camilla Törnquist.

Här är ett klipp från kvällen:

foto: Örebrokompaniet

, ,