Glittrig melodifestival i Brunnsparken – vinnaren får tävla i riksfinalen

mello-bilda1-2

I fredags arrangerade Studieförbundet Bilda och Örebro kommun en melodifestival i Brunnsparken för funktionshindrade. Vinnare blev Narges Ahmadi.

– I vår region har vi på olika orter sedan ett antal år, genomfört en schlagerfestival Musikschlaget, riktad till och med personer med funktionsnedsättning. Den har varit oerhört uppskattad. I år är vi mycket glada att få samarbeta med Örebro kommuns förvaltning för funktionshindrade där vi tillsammans kan gå in och göra en större satsning, säger Susanne Lindholm, regionchef på Studieförbundet Bilda Svealand.

– Ett av de mervärden Bilda bidrar med är att vinnaren från Örebro får åka till Sundsvall på den nationella finalen där bidrag från samtliga Bildas sex regioner tävlar, säger Susanne Lindholm.

Satsningen är på flera sätt gränsöverskridande ur ett integrationsperspektiv. Till exempel så ackompanjerade elever från Karolinska gymnasiets musikestetiska program de tävlandes bidrag under kvällen.

– Dansgruppen Navyyz från Vivalla medverkade också. De har gjort all koreografi till de bidrag där det var dans, säger Charlotte Ollward, representant från Örebro Kommun och förvaltningen för funktionshindrade.

– Jag är väldigt positiv till det nya samarbetet. Både Bilda och Örebro kommun har historiskt sett arbetat med varsin fantastisk satsning och när vi går ihop kan vi tillsammans skapa något större och ännu bättre. säger Emelie Jönsson, kulturkonsulent på Studieförbundet Bilda.

foto: Bilda