Regionråd Catrin Steen, MP, kandiderar inte till omval

catrin-steen-mp

Catrin Steen, regionråd för Miljöpartiet, kommer inte att kandidera till en ny mandatperiod vid valet 2018. – Min tid som ledande förtroendevald i Miljöpartiet är det roligaste jag gjort, säger Catrin Steen. Men vid valet 2018 har jag suttit som regionråd i åtta år och jag känner att det är dags pröva nya utmaningar i livet.

Catrin Steen tillträdde som Miljöpartiets landstingsråd 2011. Då tillhörde hon, som 29 år, en av de yngsta toppolitikerna i majoritet inom landstingsvärlden. Hennes viktigaste politikområden under åren har bland annat varit hållbarhetsfrågor, jämställdhet och exponeringen av farliga kemikalier inom barnhälsovård.

– Jag är väldigt stolt över att regionen nu har ett brett hållbarhetsprogram att förhålla sig till inom hela verksamheten. Dessutom har vi infört krav på genderbudgeting och medvetenheten om farliga kemikaliers påverkan på barn har höjts mycket inom verksamheterna och hos nyblivna föräldrar.

foto: MP Örebro/ Emma Ode