Förhandsvisning under Spökveckan av skräckfilmen A night in the cabin

Under Spökveckan ges en förhandsvisning av skräckthrillern “A Night in the Cabin”, en svensk-amerikansk samproduktion. Bakom filmen står örebrobördige filmaren Erik Kammerland som skrivit manus och skådespelar.

A Night in the Cabin filmades med både svenskt och amerikanskt filmteam förra sommaren mitt i den svenska vildmarken i Hälsingland och efterproduktionsarbetet har tagit filmen till både Filippinerna och Kalifornien.

Utöver dess multikulturella ursprung är filmen även den första långfilmen att släppas av Erik själv. Efter uppväxten i Nora studerande han vid Filmgymnasiet Gotland, Stockholms filmskola och Stockholms dramatiska högskola.

Arbetet med filmen började redan 2016 då Erik och hans tidigare klasskamrat Johan Bodell ingick ett samarbete varpå Erik vidareutvecklade manuset medan Johan sökte finansiering och produktionsstöd på bägge sidor av Atlanten, inklusive ett samarbete med det Kalifornien-baserade produktionsbolaget Coast Art Productions.

– Vi hoppas att hitta en internationell publik. Detta är ett unikt upplägg med amerikanska skådespelare i Sverige i den här typen av film som vi hoppas tilltalar publik över hela världen. Det känns ju extra kul att en av de första visningarna sker på hemmaplan, säger Erik Kammerland.

Nu visas filmen för första gången på en förhandsvisning under Spökveckan i Örebro.

Visningen anordnas av Örebro filmförening och de andra filmerna som kommer att visas är “Rum 212” i regi av Emelie Lindblom och filmen “Alena” av Daniel di Grabo.

– Fantastiskt kul att få till den här förhandsvisningen av “A night in the Cabin” som inte bara faller sig väl med vårt samarbete med Spökstaden utan även visar på kreativa sätt att producera film som svensk filmskapare. Att filmen även har lokal anknytning i form av Erik hoppas vi ska inspirera andra filmskapare i Örebro län att ta steget och göra sina egna långfilmer – något vi i filmföreningen vill se mer av, säger Martin Sörensen på Örebro filmförening

Efter visningen den 29 oktober klockan 16.00 på Biograf Roxy kommer Erik Kammerland samt filmens regissör Johan Bodell att finnas på plats för att prata om filmen och svara på alla publikens frågor.