Ny utställning på Galleri Nord – visar Woo Bock Lees papperskonst av skolböcker

Lördagen den 11 november startar utställningen med Woo Bock Lee på Galleri Nord. Hon föddes i Sydkorea men har varit verksam i Sverige de senaste 42 åren. Woo gör collage och bygger bilder av boksidor från 200 år gamla koreanska skolböcker där pappersarken gjorts av bark från mullbärsträdet. Materialet är väsentligt, det går inte med vilket papper som helst, och hon besöker Korea årligen för att hämta kraft och det koreanska pappret han-ji. Hon transformerar dessa blad med dess både skrivna och oskrivna historia till nya berättelser – varje fiber får genom henne nytt liv i den svenska samtiden och hon blir en sorts länk mellan kulturerna i öst och väst och mellan då och nu, skriver galleriet i ett pressmeddelande.