Emax firar 15 år – lockar de främsta och mest drivna unga entreprenörerna

Emax Sverige samlar årligen de främsta och mest drivna unga entreprenörerna i åldern 18-20 år från hela Sverige. Konceptet startade i Örebro 2002 och gick då under namnet Ung Entreprenörskapsvecka. På lördag kommer 15-årsjubileet att firas på STARTcentrum i Örebro. Under eftermiddagen kommer framgångsrika Emax entreprenörer att berätta sin entreprenörskapsresa och på kvällen blir det festmiddag.

– Emax har vuxit sig mycket större än vad vi vågade drömma om när vi startade igång det säger Janis Lancereau.  Vi har fått en så fantastisk respons på Emax och våra deltagare är oerhört positiva. 100 procent av deltagarna de senaste åtta åren rekommenderar Emax.

– Efter 15 år, har vi verkligen möjlighet att se hur satsningen på unga drivna människor gör skillnad”, säger Janis. Vi har under åren uppmärksammat vart våra tidigare deltagare är idag och vi kan se att många driver företag eller på annat sätt har gjort verklighet av sina drömmar och idéer. Vi vet att deras deltagande på Emax har haft stor betydelse för deras personliga utveckling.

Sedan starten 2002 har Emax haft drygt 3 000 unga entreprenörer  som deltagare. Emax Sverige var under åren 2002-2014 förlagt till Örebro men går sedan 2015 på Chalmers i Göteborg.

Nordiska ministerrådet uppmärksammade tidigt konceptet och initiativtagaren Janis Lancereau på STARTcentrum i Örebro fick åka runt i de nordiska länderna och presentera konceptet. 2007 fick STARTcentrum i Örebro starta upp konceptet för norden och konceptet bytte då namn till Emax (Entreprenör & maximal). Emax Nordic samlade de 200 mest drivna unga entreprenörerna i Norge, Finland, Danmark och Sverige under åren 2007-2010. EU uppmärksammade då konceptet och 2008 blev Emax utvalt det bästa entreprenörskapskonceptet i Europa.

Sedan 2012 driver även STARTcentrum i Örebro Emax Norge på uppdrag av Innovation Norge där de mest driftiga unga entreprenörerna i Norge samlas under en sommarvecka i Lillehammer