Då blir det på nytt ljusshow på teaterns fasad

För tredje och sista året sätter Örebro länsteater upp en fasadshow på Örebro Teater. Fasadshowerna initierades under projektet DoT:s sista år som ett sätt att skapa visuell konst, tillgänglig för alla. Årets show har skapats i samarbete med den ungerska gruppen Limelight Projection Mapping & Light Installation som producerat unik, bejublad fasadkonst över hela världen. Premiären av ”Scenkonster – en fasadshow uppåt väggarna!” sker på lördag den 18 november 18.00.

Limelight Projection Mapping & Light Installation har vunnit första pris i Imap 2016 och därmed utsetts till världens bästa konstnärer inom videomapping. Nu bidrar de till att väcka Örebro Teaters fasad till liv på ett nytt och mera avancerat sätt under temat ”Scenkonster” – med en självklar Örebro-förankring.

Denna sista show visas på Örebro Teaters nyrenoverade fasad och gör Teaterplan till en öppen mötesplats under tre novemberkvällar. Inspirerade av övertygelsen att möten mellan människor är en förutsättning för förändring presenterar vi ett unikt, kreativt verk där motpoler möts och samverkar genom konsten.

Det blir ett avstamp mot att söka nya vägar för att göra nyskapande konst tillgänglig för alla.

Visas på Örebro Teater/Teaterplan

  • Lördag 18 november 18.00, 18.30, 19.00, 20.00 & 21.00
  • Söndag 19 november 18.00, 18.30, 19.00, 20.00 & 21.00
  • Måndag 20 november 18.00, 18.30, 19.00 & 20.00
,