Boo Vilts buljong är vinnare i tävlingen Matverk Närke 2017

På onsdagen presenterades vinnare i tävlingen Matverk Närke 2017 vid en ceremoni på Slottet. Sex bidrag hade lämnats in och juryn fastnade för Boo Vilts ”Bra buljong” – viltconsommé.

Det var sex olika lokala producenter som deltog i tävlingen. Produkterna har tagits fram av lokala råvaror och bland årets bidrag fanns allt från inlagd kålrot till äppelpajsglass. Juryn bestod av lokala matkännare som bedömt produkterna utifrån gastronomisk upplevelse och marknadspotential. I juryn ingår bland annat representanter från Restauranghögskolan i Grythyttan och Katrinelunds gästgiveri.

Juryns motivering Matverk Närke 2018:

1: Boo vilt Bra buljong – viltconsommé

“Utan tillsatser och med respekt för miljö och smaker, har man fångat essensen av skogens vilt. Med en fräsch etikett uppbackat av genuint kunnande och stora ambitioner hos ett företag som känns etablerat, siktar man mot stjärnorna”.

Råvaruproducent: Sandra Hamilton, Förädlare: Joseph Devine, Kommunikatör: Caroline Silferling.

Matverk är Sveriges största produktutvecklingstävling där utmaningen är att ta fram nya lokala matprodukter som kan lanseras på marknaden. Varje landskap utser bidrag till riksfinalen som hålls i Nyköping. Närkes deltävling arrangeras av Länsstyrelsen i Örebro län och tävlingen på riksnivå arrangeras av Gastronomiska samtal. Tävlingen arrangeras som ett led i att öka förståelsen för hur centralt vårt ätande är för en hållbar utveckling, lokalt och globalt.

På bilden syns teamet bakom den vinnande bidraget. Från vänster Joe Devine, Viktor Andersson, Sandra Hamilton och Mikaela Devine.

foto: Länsstyrelsen

 

 

 

,